Vicky Stouki - Vicky's Style

View Original

Η #Bershka προτείνει νέο μανιφέστο ζωής βγαλμένο από τους νέους που αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα

Το 2018 θα είναι εξαιρετικό. Έρχεται μια νέα γενιά που θα ταρακουνήσει τα πράγματα με μια μεγάλη δόση αισιοδοξίας (και ρεαλισμού). Η Gen Z έχει υψηλούς στόχους και θα τους πετύχει. Πιστοί στη δέσμευσή της με τη σύγχρονη νεανική σκέψη, η Bershka ταξίδεψε μέχρι τη Νέα Υόρκη για να γνωρίσει τις αξίες των νέων γενιών. Η πιο cool πόλη του πλανήτη φιλοξενεί επτά προσωπικότητες, επτά συνεντεύξεις και ένα τελικό μήνυμα: η ζωή είναι για να ονειρεύεσαι και τα όνειρα για να γίνονται πραγματικότητα.

Ωστόσο, οι νέες γενιές αντιμετωπίζουν το μέλλον τους με συγκλονιστικό ρεαλισμό. Ονειρεύονται μεν. Αλλά με τα πόδια στη γη. Οι βασικοί τους στόχοι, βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι, είναι να ταξιδέψουν, να ρίξουν τα σύνορα, να δημιουργήσουν σχέσεις (προσωπικές και διεθνείς) με βάση την αγάπη και να εκτιμούν το στιλ του καθενός ανεξάρτητα από την κοινωνική του θέση. Αδύνατο; Καθόλου.

«Το σημαντικό είναι να έχεις ένα όνειρο γιατί είναι κάτι σαν τον βασικό λόγο για τον οποίο είμαστε εδώ και είναι ένας τρόπος να προβάλεις μια εικόνα και να την καταφέρεις»

Tayla, 23 ετών. Μασαχουσέτη.

(δες το βίντεο εδώ)

«Δεν πιστεύω ότι πρέπει να είσαι κάποιος σημαντικός ώστε ο κόσμος να εκτιμάει την τέχνη σου περισσότερο»

Sam, 19 ετών. Κολοράντο.

(δες το βίντεο εδώ)

«Θα ήθελα να είμαι επαγγελματίας ποδηλάτης, αλλά είμαι ρεαλιστής. Πιθανότατα να μην το πετύχω, αλλά ακόμα και έτσι θέλω να δουλέψω στον χώρο της ποδηλασίας»

Jeroen, 23 ετών. Άμστερνταμ.

(δες το βίντεο εδώ)

Επιπλέον, προσπαθούν να αφήσουν στην άκρη τον εγωισμό για να δημιουργήσουν μια πιο αλληλέγγυα κοινωνία, στην οποία θα μοιράζονται νέες αξίες και θα αποτελούν πηγή έμπνευσης ο ένας για τον άλλον. Και, αν και μοιάζει ψέμα, δε φοβούνται τη μοναξιά. Για αυτούς, να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου είναι απαραίτητο για να μεγαλώσεις και να ωριμάσεις. Με την ευτυχία τι γίνεται; Ποιο είναι το κλειδί για να είσαι ευτυχισμένος; Με απλές πινελιές, αλλά όχι ασήμαντες, απαντούν: θετική σκέψη, να είσαι με φίλους και οικογένεια, να πιστεύεις στον εαυτό σου και να ζεις στο παρόν. Η φιλοσοφία τους είναι να είναι ευτυχισμένοι με αυτό που κάνουν κάθε στιγμή, πέρα από τους προσωπικούς στόχους. Όταν καταφέρνουν έναν στόχο, πάνε για τον επόμενο!

«Το όνειρό μου είναι να είμαι ευτυχισμένος κάνοντας αυτό που θέλω, όχι απαραίτητα να γίνω κάτι συγκεκριμένο, αλλά να κάνω αυτό που θέλω τη στιγμή που το θέλω και να είμαι χαρούμενος με αυτό»

Myles, 21 ετών. Ουάσινγκτον.

(δες το βίντεο εδώ)

«Αυτό που θέλω για το μέλλον είναι να τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα μεταξύ μας»

Akiva, 18 ετών. Μασαχουσέτη.

(δες το βίντεο εδώ)

«Αυτό που θα άλλαζα στον κόσμο είναι ο ατομικισμός και η φιλοδοξία των ανθρώπων. Υπάρχουν ακόμα κόσμος με πολύ κλειστό μυαλό»

Brook, 19 ετών. Τέξας.

(δες το βίντεο εδώ)

Το 2017 μπορεί να φύγει ήρεμα γιατί όλα δείχνουν ότι η νέα χρονιά θα είναι τέλεια. Οι νέοι αλλάζουν τον τρόπο που βλέπουμε και ονειρευόμαστε (σχεδόν) τα πάντα. Αντίο, 2017. Καλώς ήρθες, 2018. Είμαστε έτοιμοι.

«Θέλω να γίνω μια γυναίκα που εμπνέει τα νεότερα κορίτσια να υψώσουν τη φωνή τους»

Olantha, 22 ετών. Λουιζιάνα.

(δες το βίντεο εδώ)

«Τα όνειρα δίνουν παλμό στη ζωή. Αν το όνειρό σου είναι να ταξιδέψεις, Ταξίδεψε. Ταξίδεψε όσο μπορείς. Δεν πειράζει αν τα πράγματα δεν πάνε ακριβώς όπως τα περίμενες. Το σημαντικό είναι να μην χάσεις τον δρόμο, να αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη για αυτό που κάνεις και να περνάς χρόνο με αυτούς που εκτιμάς περισσότερο. Αν και δεν περνάς άσχημα μόνος σου. Απόλαυσε χρόνο με τον εαυτό σου, ξέρεις, για να μεγαλώσεις και να ωριμάσεις. Και η ωριμότητα δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να ανακαλύπτεις και να αναγνωρίζεις το προσωπικό σου στιλ. Γιατί είναι μοναδικό (και δυνατό). Θυμήσου: δεν υπάρχουν άλλα σύνορα πέρα από αυτά που βάζει το μυαλό σου. Αν θυμάσαι αυτό, όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους.

Το μέλλον σου αρχίζει τώρα».