Τα Marks & Spencer διοργάνωσαν μια ξεχωριστή εκδήλωση την παραμονή του London Fashion Week, για να γιορτάσουν τη μοναδική συνεργασία με την Alexa Chung

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου, τα Marks & Spencer και το British Fashion Council διοργάνωσαν μια εκδήλωση στη γκαλερί UNIT London, στο Soho, για να γιορτάσουν τη νέα συνεργασία Archive by Alexa,  φέρνοντας κοντά το σύγχρονο icon του βρετανικού στυλ, την Alexa Chung, με ένα Brand ορόσημο της Βρετανικής μόδας, τα Marks & Spencer.

Oι καλεσμένοι που παρευρέθηκαν στο party, απόλαυσαν Marks & Spencer Prosecco, Whiskey sours cocktails και ζαχαρωτά Percy Pigs. Ο Dj Dom Chung επιμελήθηκε τη μουσική κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, επιλεγμένα κομμάτια της επικείμενης συλλογής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν διάφορες προσωπικότητες της showbiz αλλά και του χώρου της μόδας, ανάμεσα στους οποίους οι Alexa Chung, Caroline Rush, Marc Bolland, Steve Rowe, Pixie Geldof, David Gandy, Jack Guinness, Rick Edwards και Charlotte Wiggins.

Η συλλογή που θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά το Μάιο του ’16, σε επιλεγμένα καταστήματα, αποτελείται από 31 γυναικεία είδη που έχει επιλέξει και επιμεληθεί προσωπικά η Alexa σε συνεργασία με την ομάδα σχεδιαστών των M&S. Τα σχέδια από τα αρχεία ξαναζωντανεύουν για το 2016, χρησιμοποιώντας τη μοναδική στιλιστική προσέγγιση

της Alexa. Χρησιμοποιώντας μοντέρνες συνθέσεις υφασμάτων και μια ανανεωμένη χρωματική παλέτα, δημιουργείται μια σύγχρονη συλλογή γυναικείων ρούχων που διέπεται από την κληρονομιά των M&S.

Η Alexa Chung σχολιάζει:

«Πάντα είχα μια ιδιαίτερη αγάπη για τα Marks & Spencer. Είμαι ενθουσιασμένη που αποτελώ μέρος αυτού του ξεχωριστού και μοναδικού project. Υπήρχε κάτι πολύ συγκινητικό στο να κοιτάς πίσω στη βρετανική μόδα και κοινωνική ιστορία, με την οποία είναι συνώνυμα τα M&S».

Αυτό είναι το πρώτο από τα «M&S &’ ** projects», μίας σειράς μοναδικών και αποκλειστικών συλλογών σε συνεργασία με μερικούς από τους πιο δημοφιλείς σχεδιαστές, fashion icons και άλλα brands. 

 

Η συλλογή Archive by Alexa αποτελείται από 31 γυναικεία είδη και αναμένετε να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά αρχές Μαΐου 2016, σε 9 επιλεγμένα καταστήματα.

#ArchiveByAlexa

 

*Τα Εταιρικά Αρχεία των M&S που βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο Leeds, αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες συλλογές της ιστορίας του λιανεμπορίου στην Αγγλία. Η συλλογή των Αρχείων χρονογραφεί το ταξίδι της εταιρείας για πάνω από 130 χρόνια, ξεκινώντας από το  Penny Bazaar έως την διεθνή αλυσίδα λιανεμπορίου που είναι σήμερα. 

Τα Εταιρικά Αρχεία των M&S ιδρύθηκαν το 1984 για να σηματοδοτήσουν τον 100ο χρόνο λειτουργίας της εταιρείας και από τότε η ομάδα των αρχείων έχει συγκεντρώσει, αρχειοθετήσει και διαθέσει στο κοινό κάθε είδος αρχείο σχετικό με την ιστορία των Marks & Spencer.

Τα Εταιρικά Αρχεία των M&S καταγράφουν πάνω από 70,000 ιστορικά αντικείμενα και λειτουργούν προκειμένου να συλλέγουν, να διατηρούν και να αξιοποιούν όλο το υλικό που σχετίζεται με την ιστορία και την εξέλιξη των Marks & Spencer.  

Η ποικιλόμορφη συλλογή αντικειμένων χρονολογείται από την ίδρυση της εταιρείας, το 1884 και περιλαμβάνει χειρόγραφα αρχεία, εσωτερικές δημοσιεύσεις, φωτογραφίες & ταινίες, ενδύματα και οικιακά προϊόντα, σχέδια και διαφημιστικό υλικό, μεταξύ πολλών άλλων εκθεμάτων.

** Marks & Spencer. Μια συνεργασία που βασίζεται στο στυλ και στη δεξιοτεχνία. Πάντα γνωρίζαμε την δύναμη των δύο. Για το λόγο αυτό είμαστε περήφανοι να συνδέουμε τη μοναδική κληρονομιά των Μ&S με ταλαντούχους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, από εμβληματικούς ηγέτες της μόδας έως συναρπαστικούς νέους σχεδιαστές. Το όραμά τους & η ιστορία μας. Αυτό σημαίνει “M&S &”. 

Vicky Stouki

MBA | Digistal Creator | Professional Stylist, Style/Lifestyle Blogger|Influencer, Founder of Vicky's Style

I have a great passion for styling, fashion and image making. I studied business however I was always quite active in Style & Fashion throughout my studies and my professional career. Therefore, I decided to pursue a Professional Course in Styling so as to follow a professional career in Fashion and Styling. I enjoy working with people as I always did throughout my career. I was advising my friends and colleagues on their personal styling at all times. Therefore, I am looking forward to provide you with tips and tricks so as to develop a successful and unique style based on your personal lifestyle. My goal is to provide you with advise on how to personalise fashion trends based on your lifestyle, to develop a professional image, to use your personal colour palette into your favour and develop your style in order to feel confident & fabulous. Morevover, to provide you with tips & tricks based on your body type and your wardrobe requirements in order to create the perfect wardrobe based on your personal needs. I am looking forward to working with each one of you!

https://www.vickysstyle.com/
Previous
Previous

Η συλλογή κοσμημάτων “NOUR” της Έλενας Σύρακα ταξιδεύει στην Ανατολή

Next
Next

Το 1ο κατάστημα της H&M ανοίγει στην Κόρινθο!