Η MICHAEL KORS HOLDINGS LIMITED ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΗΝ JIMMY CHOO PLC

Η εξαγορά του iconic brand διευρύνει την ηγετική θέση της Michael Kors στην παγκόσμια αγορά της πολυτελούς μόδας και ενισχύει τις μελλοντικές της ευκαιρίες ανάπτυξης.

Η Michael Kors Holdings Limited, μια παγκόσμια εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο της πολυτελούς μόδας, ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Jimmy Choo PLC, κορυφαίου brand στον κλάδο των υποδημάτων και αξεσουάρ πολυτελείας. Σύμφωνα με τους όρους της συναλλαγής, οι μέτοχοι της Jimmy Choo θα λάβουν 230 πένες ανά μετοχή, με τη συνολική αξία της επιχείρησης να ανέρχεται περίπου στα 1,350 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συναλλαγή εγκρίθηκε από τα Διοικητικά Συμβούλια της Michael Kors και της Jimmy Choo.

Ο   John D. Idol, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Michael Kors, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εξαγορά του οίκου Jimmy Choo, ενός εμβληματικού brand με πλούσια ιστορία και ηγετική θέση στην αγορά της πολυτελούς υπόδησης. Ο οίκος Jimmy Choo είναι παγκοσμίως γνωστός για τα εντυπωσιακά υποδήματα του, όντας ταυτόχρονα ηγέτης στον καθορισμό των τάσεων της μόδας, χάρη στα πρωτοποριακά του σχέδια και την εξαιρετική δεξιοτεχνία. Πιστεύουμε ότι η Jimmy Choo είναι έτοιμη για σημαντική ανάπτυξη στο μέλλον και η εταιρία μας δεσμεύεται να υποστηρίξει το ισχυρό brand που δημιούργησε ο Jimmy Choo τα τελευταία 20 χρόνια».

Ο  κ. Idol συνέχισε: «Ο Pierre Denis θα συνεχίσει να ασκεί το ρόλο του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Jimmy Choo. Ηγείται της εταιρείας από το 2012, χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο οίκος Jimmy Choo γνώρισε σημαντική αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 11% ετησίως. Ο Pierre φέρνει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας και έχει διαγράψει σημαντική πορεία στην παγκόσμια αγορά της πολυτελούς μόδας. Επιπλέον, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια Sandra Choi θα συνεχίσει να ηγείται της δημιουργικής και σχεδιαστικής ομάδας στην εταιρεία. Η Sandra εργάζεται στηνJimmy Choo από την ίδρυση της εταιρίας και είναι η μοναδική Καλλιτεχνική Διευθύντρια του οίκου από το 2013. Το πρωτοποριακό της όραμα και η καλλιτεχνική της αντίληψη για τη μόδα έχουν δημιουργήσει ένα πραγματικά εμβληματικό και διεθνώς αναγνωρισμένο πολυτελές brand. Ο κ. Denis, η κα. Choi και η υπόλοιπη ταλαντούχα διοικητική ομάδα της εταιρίας έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και αυτή η συνέχεια στην ηγεσία διασφαλίζει ότι το DNA του Jimmy Choo θα διατηρηθεί, καθώς συνεργαζόμαστε για να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το brand σε παγκόσμιο επίπεδο.»

Ο  Michael Kors, Επίτιμος Πρόεδρος και Δημιουργικός Διευθυντής της Michael Kors, δήλωσε: «Ο οίκος Jimmy Choo είναι ένας σημαντικός οίκος μόδας, ο οποίος προσφέρει ξεχωριστά υποδήματα, τσάντες και άλλα αξεσουάρ πολυτελείας. Θαυμάζουμε το εντυπωσιακό ύφος και την πρωτοποριακή φύση των σχεδίων Jimmy Choo. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τον οίκο Jimmy Choo στον Όμιλο μας.»

Ο  Pierre Denis, Διευθύνων Σύμβουλος της Jimmy Choo, δήλωσε: «Είναι προνόμιο μας να διοικούμε τον οίκο Jimmy Choo και να προεδρεύουμε σε μια τόσο συναρπαστική περίοδο για την εταιρία μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορούν να γίνουν τα επόμενα χρόνια.

Press Office Ομίλου Επιχειρήσεων Λεμονή, Τ. 210 3356561, Ε. pressoffice@lemonis.gr

Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά με την Ηγεσία και την ομάδα της Michael Kors Holdings Limited για την περαιτέρω ανάπτυξη του εμβληματικού μας brand. Οι δύο εταιρίες μοιράζονται το ίδιο όραμα για τον τρόπο ηγεσίας και καθοδήγησης. Η πολυτελής κληρονομιά μας είναι η βάση του brand Jimmy Choo και θα συνεχίσουμε να φέρνουμε το όραμα της μάρκας μας στους καταναλωτές παγκοσμίως».

Εμβληματικό και ισχυρό brand πολυτελείας

Η Jimmy Choo είναι ένα πολυτελές brand υποδημάτων και αξεσουάρ που προσφέρει μια εντυπωσιακή αίσθηση γοητείας και ένα παιχνιδιάρικο τολμηρό πνεύμα. Από την ίδρυσή της το 1996, η εταιρία έχει προσφέρει ξεχωριστά, εντυπωσιακά και πρωτοποριακά προϊόντα, με τα πολυτελή υποδήματα να αποτελούν την καρδιά του μοναδικού DNA του brand. Η εταιρία ξεκίνησε ως ένα αριστοτεχνικό ατελιέ που κάλυπτε τις ανάγκες του παγκόσμιου καταναλωτή πολυτελών ειδών και εξακολουθεί μέχρι να σήμερα να είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο, ενώ ανάμεσα στους θαυμαστές του brand συμπεριλαμβάνονται celebrities, μέλη βασιλικών οικογενειών, μουσικοί ακόμα και αρχηγοί κρατών. Η Jimmy Choo προσφέρει εξαιρετικά προϊόντα της υψηλότερης ποιότητας, δημιουργημένα από μία ομάδα σχεδιαστών της, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ερμηνείας και μεταφοράς των τάσεων της μόδας στα υποδήματα και τα αξεσουάρ. Οι συλλογές συνδυάζουν εμβληματικά, διαχρονικά προϊόντα που απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό, καθώς και καινοτόμες προτάσεις που στοχεύουν στους trendsetters της μόδας παγκοσμίως.

Με περίπου 150 καταστήματα λιανικής πώλησης, με παρουσία σε 560 multi-brand καταστήματα και με περισσότερα από 60 καταστήματα franchise στις καλύτερες περιοχές του κόσμου, η Jimmy Choo διαθέτει ένα πετυχημένο και απόλυτα ισορροπημένο δίκτυο διανομής, έχοντας ισχυρή παρουσία στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αμερική και την Ασία. Επιπλέον, η Jimmy Choo συνεχίζει να επενδύει σημαντικά στο ηλεκτρονικό της κατάστημα, χάρη στο οποίο έχει επιτευχθεί σημαντική αύξηση των εσόδων της τα τελευταία χρόνια.

Η εταιρία συνεχίζει, επίσης, να εδραιώνει την παρουσία της στην αγορά των αξεσουάρ και της ανδρικής υπόδησης. Ενσωματώνοντας συλλογές και για τα δύο φύλα στο portfolio των καταστημάτων του, ο οίκος προσδοκά να αποκομίσει προστιθέμενη αξία από αυτό το ταχέως αναπτυσσόμενο τμήμα της αγοράς.

Στρατηγική Κατεύθυνση

Η απόκτηση του οίκου Jimmy Choo από την Michael Kors Holdings Limited αναμένεται να προσφέρει πολλά οφέλη, μεταξύ των οποίων:

· Την ευκαιρία να αυξηθούν οι πωλήσεις του οίκου σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια

· Ένα πιο ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο με μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων

· Ενισχυμένη θέση στη συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά της πολυτελούς υπόδησης

· Την ευκαιρία να αναπτυχθεί περαιτέρω η κατηγορία της ανδρικής πολυτελούς υπόδησης

· Περαιτέρω επέκταση στην αγορά πολυτελών αξεσουάρ

· Μεγαλύτερη έκθεση στις παγκόσμιες αγορές, ιδιαίτερα στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Ασίας

· Η δυνατότητα δημιουργίας μακροπρόθεσμων επιχειρησιακών συνεργασιών

Vicky Stouki

MBA | Digistal Creator | Professional Stylist, Style/Lifestyle Blogger|Influencer, Founder of Vicky's Style

I have a great passion for styling, fashion and image making. I studied business however I was always quite active in Style & Fashion throughout my studies and my professional career. Therefore, I decided to pursue a Professional Course in Styling so as to follow a professional career in Fashion and Styling. I enjoy working with people as I always did throughout my career. I was advising my friends and colleagues on their personal styling at all times. Therefore, I am looking forward to provide you with tips and tricks so as to develop a successful and unique style based on your personal lifestyle. My goal is to provide you with advise on how to personalise fashion trends based on your lifestyle, to develop a professional image, to use your personal colour palette into your favour and develop your style in order to feel confident & fabulous. Morevover, to provide you with tips & tricks based on your body type and your wardrobe requirements in order to create the perfect wardrobe based on your personal needs. I am looking forward to working with each one of you!

https://www.vickysstyle.com/
Previous
Previous

Η OYSHO ανοίγει καταστήματα σε δύο νέες αγορές: Ελβετία & Λευκορωσία

Next
Next

Η SWAROVSKI συνεργάζεται με πρόσωπα που έχουν σημαντική επιρροή για να γιορτάσει τη διαφορετικότητα & την πολυδιάστατη λάμψη