Vicky Stouki - Vicky's Style

View Original

Βρες τον σωματότυπο σου για να υιοθετήσεις το κατάλληλο styling!

Ανακάλυψε τον σωματότυπο σου για να αναδείξεις με τον καλύτερο τρόπο τα δυνατά σημεία του σώματος σου και να αποκτήσεις το ιδανικό look!  

 

Οι 4 βασικοί σωματότυποι είναι: το μήλο, το ασχλάδι, η κλεψύδρα και ο σωλήνας.  Η περιγραφή του κάθε σωματότυπου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους θα σε βοηθήσουν να υιοθετήσεις το κατάλληλο styling.  

Μήλο: το πάνω μέρος του σώματος είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το κάτω.  Πιο συγκεκριμένα το μπούστο και η μέση είναι μεγαλύτερα σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα.  Συνήθως τα άτομα που διαθέτουν αυτόν τον σωματότυπο, τα επιπλέον κιλά συσσωρεύονται στο πάνω μέρος του σώματος.  Τα πόδια είναι πάντα πιο λεπτά και πρόκειται για το δυνατό τους σημείο.  Γενικότερα τα άκρα είναι αρκετά πιο λεπτά από τον κορμό, χωρίς ιδιαίτερες καμπύλες.

Αχλάδι: συνήθως χαρακτηρίζεται ως “το μεσογειακό σώμα”, είναι ένα σώμα που χαρακτηρίζεται από τις καμπύλες του.  Οι γλουτοί είναι μεγαλύτεροι σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα.  Επίσης, ο σωματότυπος αχλάδι διαθέτει πλούσιο μπούστο, σε μικτότερη διάμετρο από αυτή των γλουτών.  Χαρακτηριστική είναι η πολύ λεπτή μέση και η επίπεδη κοιλιά.  Συχνά το σχήμα αχλαδιού χαρακτηρίζεται ως  "A" σχήμα.   Πρόκειται για τον πιο συνηθισμένο σωματότυπο στην Ελλάδα, τον λεγόμενο Μεσογειακό σωματότυπο.

Κλεψύδρα: το μπούστο και οι γλουτοί έχουν συνήθως τις ίδιες διαστάσεις ενώ η μέση είναι ιδιαίτερα λεπτή.  Ο σωματότυπος κλεψύδρα χαρακτηρίζεται από έντονες καμπύλες και θεωρείται ο πιο θηλυκός σωματότυπος.   Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ένα αρκετά καλοσχηματισμένο σώμα καθώς το πάνω μέρος του σώματος (μπούστο) σε σχέση με το κάτω μέρος του σώματος (γλουτοί) έχουν τις ίδιες διαστάσεις.   

Σωλήνας:  πρόκειται για έναν σωματότυπο που ο κορμός του διαθέτει τις ίδιες διαστάσεις.  Επίσης, οι γλουτοί όπως και τα πόδια έχουν τις ίδιες διαστάσεις με τον κορμό.  Πιο συγκεκριμένα οι ώμοι, το στέρνο, η μέση και οι γλουτοί σας είναι σχεδόν μία ευθεία γραμμή (έχουν το ίδιο άνοιγμα).  Η μέση δεν διαγράφεται, δεν διαθέτει καμπύλες και το τυχόν επιπλέον βάρος κατανέμεται ισόποσα σε όλο τον σώμα.  Τα άκρα είναι συνήθως πιο λεπτά από τον κορμό και είναι ένας σωματότυπος που χαρακτηρίζεται ως αθλητικός.