Vicky Stouki - Vicky's Style

View Original

4 tips για μία οργανωμένη ντουλάπα!

Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί μπροστά στην ντουλάπα μας και είτε δεν ξέρουμε τι να φορέσουμε διότι δεν βρίσκουμε το ρούχο που ψάχνουμε… Το αποτέλεσμα?  Αργούμε στο ραντεβού μας, αγχωνόμαστε και ανακατεύουμε την ντουλάπα μας. 

Ας δούμε 4 βήματα/tips για να οργανώσουμε την ντουλάπα μας!  

1.   Αδειάζουμε την ντουλάπα μας, τοποθετώντας όλα τα ρούχα πάνω στο κρεβάτι έτσι ώστε να τα έχουμε μία συνολική εικόνα των ρούχων, αξεσουάρ, εσώρουχα και παπούτσια που έχουμε.

2.   Δοκιμάζουμε τα ρούχα που δεν έχουμε φορέσει για αρκετό καιρό έτσι ώστε να ξεχωρίσουμε ποια μας κάνουν και ποια όχι πλέον.

3.   Συνδυάζουμε τα ρούχα μας και στην συνέχεια τα φοράμε κάνοντας διαφορετικούς συνδυασμούς. Επίσης, φωτογραφίζουμε τους συνδυασμούς που έχουμε δημιουργήσει.  Βγάζοντας φωτογραφίες καταγράφουμε τα ρούχα μας και τους συνδυασμούς έτσι ώστε όταν ολοκληρώσουμε την διαδικασία, να προσδιορίσουμε εύκολα τις ανάγκες μας.

4.   Στην συνέχεια, τοποθετούμε τα ρούχα μας στην ντουλάπα ανά είδος και για κάθε περίσταση πχ. tops για βραδινές εξόδους, casual t-shirts κ.α.  Επίσης, εάν η εργασία μας απαιτεί formal business look, τα τοποθετούμε είτε σε ξεχωριστή ντουλάπα ή στην μία πλευρά της ντουλάπας.  Έτσι, ανάλογα με την περίσταση βρίσκουμε εύκολα το ρούχο που θέλουμε να φορέσουμε συνδυάζοντας τα εύκολα. 

Μία οργανωμένη ντουλάπα κάνει την διαδικασία της επιλογής του outfit μία ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία!