Vicky Stouki - Vicky's Style

View Original

Ποιο είναι το κατάλληλο τζιν/demim παντελόνι για κάθε σωματότυπο?

Αγαπημένο κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας είναι το τζιν παντελόνι!  Έχουμε όμως τα κατάλληλα τζιν παντελόνια που μας αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο?  Γνωρίζουμε ποια τζιν παντελόνια είναι τα κατάλληλα για τον σωματότυπο μας?  Όλα τα brands διαθέτουν τζιν παντελόνια στους περισσότερους τύπους έτσι ώστε να βρούμε το κατάλληλο που θα αναδείξει τα δυνατά μας σημεία.  Πολλές φορές ακλουθούμε τις τάσεις της μόδας χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τα προσωπικά μας χαρακτηριστικά.   Γνωρίζοντας τον σωματότυπο μας (διάβασε το άρθρο: Βρες τον σωματότυπο σου για να υιοθετήσεις το κατάλληλο styling!)επιλέγουμε το κατάλληλο παντελόνι για το ιδανικό denim look!

Εάν διαθέτουμε σωματότυπο “Μήλο” μας κολακεύει ένα τζιν που αναδεικνύει τα καλλίγραμμα πόδια μας σε στενή γραμμή ή με καμπάνα καθώς εξισορροπεί το σώμα μας. Επίσης, ένα ψηλόμεσο παντελόνι είναι η ιδανική επιλογή καθώς αγκαλιάζει την μέση μας δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της μέσης.

Ένα τζιν σε ίσια γραμμή ή με καμπάνα είναι η καλύτερη επιλογή για τον σωματότυπο “Αχλάδι” ή “Κλεψύδρα” καθώς αγκαλιάζει αλλά και εξισορροπεί παράλληλα τις καμπύλες μας.  Το χαμηλόμεσο τζιν συνδυασμένο με ένα crop top αναδεικνύει την λεπτή μας μέση και την επίπεδη κοιλιά μας.  Φυσικά το ψηλόμεσο παντελόνι μπορεί να είναι μία εξίσου καλή επιλογή. 

Εάν έχουμε σωματότυπο “Σωλήνα”, επιλέγουμε ένα τζιν που δημιουργεί καμπύλες όπως το boyfriend, σε ίσια γραμμή ή με καμπάνα, αποφεύγοντας το skinny τζιν.

Το skinny και γενικά το τζιν σε στενή γραμμή αναδεικνύει και προσθέτει θηλυκότητα σε μία μικρόσωμη φιγούρ α, καθώς τονίζει τις καμπύλες χωρίς να προσθέτει όγκο.

Το styling παίζει σημαντικό ρόλο για κάθε look έτσι και για το ιδανικό denim look.  Συνδυάζουμε το κατάλληλο τζιν παντελόνι με το ιδανικό  top, τα κατάλληλα παπούτσια και αξεσουάρ!  Φυσικά πριν φύγουμε κοιτάζουμε τον καθρέφτη μας, εάν είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα τότε κάναμε την κατάλληλη επιλογή για το ιδανικό denim look!