Έχεις σωματότυπο αχλάδι? Ανέδειξε την θηλυκή σου σιλουέτα με τον καλύτερο τρόπο! Tips & Tricks

Ποιος είναι ο σωματότυπος αχλάδι?  Είναι ίσως ο πιο θηλυκός σωματότυπος που συνήθως χαρακτηρίζεται ως “το μεσογειακό σώμα”.  Πρόκειται για τον σωματότυπο που χαρακτηρίζεσαι για τις καμπύλες του.  Ποιος συγκεκριμένα είναι ο σωματότυπος που οπτικά θυμίζει το αχλάδι για αυτό και ονομάζεται ως σωματότυπος αχλάδι.  Το σημαίνει αυτό?  Οι γλουτοί είναι μεγαλύτεροι σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα.  Επίσης, η γυναίκα που χαρακηρίζεται ως σωματότυπος αχλάδι διαθέτει πλούσιο μπούστο, σε μικτότερη διάμετρο από αυτή των γλουτών.  Χαρακτηριστική είναι η πολύ λεπτή μέση και η επίπεδη κοιλιά.  Συχνά το σχήμα αχλαδιού χαρακτηρίζεται ως  A - σχήμα.

Είναι σημαντικό εάν έχεις σχήμα “αχλάδι” να εξισορροπήσεις το άνω μέρος του σώματος σου  με το κάτω!  Εάν έχεις σωματότυπο αχλάδι μπορείς να φορέσεις εντυπωσιακά μπλουζάκια σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια έτσι ώστε να τονίσεις τον κορμό σου.  Ωστόσο, θα πρέπει να κρατήσεις όσο το δυνατό πιο λιτό το ντύσιμο σου στο κάτω μέρος του σώματος σου.  Αυτό θα το πετύχεις φορώντας φούστες, φορέματα και παντελόνια τα οποία δεν τραβούν το βλέμμα.  Στόχος σου είναι να εξισορροπήσεις οπτικά το άνω με το κάτω μέρος του σώματος σου.

DO’S:

680k Likes, 5,848 Comments - Shakira (@shakira) on Instagram: "We are pleased to report that Shakira is the cover star of the August issue of @harpersbazaarmx!..."

1.8m Likes, 23.2k Comments - Kim Kardashian West (@kimkardashian) on Instagram: "I'd go blonde for that D...😂"

  • Προτίμησε παντελόνια και φούστες σε σκούρα χρώματα έτσι ώστε να οι γλουτοί σου να φαίνονται συμμετρικοί με το υπόλοιπο σώμα σου.
  • Είσαι τυχερή καθώς μπορείς να φοράς κάθε top που σου αρέσει, χρωματιστά, σε διαφορετικά υφάσματα και σχέδιο καθώς σκοπός είναι να τραβήξεις τα βλέμματα στον κορμό σου. 
  • Επέλεξε top με "V" έτσι ώστε να δίνει σχήμα στο μπούστο σου και επίσης να δίνει ένα γεωμετρικό σχήμα στους ώμους σου.  Με αυτόν τον τρόπο οι ώμοι σου θα δείχνουν μεγαλύτεροι με αποτέλεσμα να εξισορροπεί τον κορμό σου με τους γλουτούς σου.  Επίσης, ένα top με "V" θα τονίσει την μέση σου.
  • Όσον αφορά τα παντελόνια, προτίμησε παντελόνια σε σκούρα χρώματα, με κάθετες ραφές, κάθετες ρίγες και σε “boyfriend” γραμμή έτσι ώστε να μην είναι εφαρμοστά αλλά να εξισορροπεί την σιλουέτα σου. 
  • Προτίμησε φούστες και φορέματα σε  «Α» γραμμή τα οποία θα αναδείξουν τη μέση σου και θα καλύψει τους γλουτούς σου.
  • Φόρεσε μεσάτα σακάκια ή παλτό έτσι ώστε να αναδείξουν την λεπτή μέση σου και να τραβήξεις τα βλέμματα στον κορμό σου.  Επέλεξε σακάκια τα οποία καλύπτουν τους γοφούς σου και το μήκος τους να τελειώνει ακριβώς στο ύψος των γοφών σου και όχι κοντά σακάκια ώστε να μην δοθεί έμφαση σε αυτό το σημείο του σώματος σου.
  • Μπλουζάκια που αφήνουν ακάλυπτους τους ώμους  θα δώσουν ένα έντονο γεωμετρικό σχήμα στον κορμό σου και το στέρνο σου.  Έτσι ώστε ο κορμός σου μα δείχνει πιο μεγαλόσωμος με αποτέλεσμα να εξισορροπείται η σιλουέτα σου.
  • Μπορείς να φοράς σακάκια σε έντονα χρώματα και σχέδια καθώς είναι επιθυμητό να τραβήξεις τα βλέμματα στον κορμό σου.
  • Προτίμησε παντελόνια ή φούστες σε ίσιες γραμμές , έτσι ώστε να δημιουργούν την εικόνα μίας ψηλόλιγνης σιλουέτας.  Με αυτό τον τρόπο τα πόδια σου και οι γλουτοί σου να φαίνονται λεπτοί και θα σου προσδίδουν μεγαλύτερο ύψος.
  • Φόρεσε εντυπωσιακά κοσμήματα έτσι ώστε να δώσεις όγκο στον κορμό σου και να τραβήξεις την προσοχή στο πάνω μέρος του σώματος σου.

DON’TS:

1m Likes, 14.8k Comments - Beyoncé (@beyonce) on Instagram

730k Likes, 3,985 Comments - Jennifer Lopez (@jlo) on Instagram: "Fight fashion...🥊"

  • Απέφυγε φούστες, φορέματα ή παντελόνια σε έντονα χρώματα ή με σχέδια καθώς προσθέτουν όγκο στους γλουτούς σου, το οποίο θέλεις να αποφύγεις.
  • Μη φοράς παντελόνια ή φούστες με πλαϊνές τσέπες λόγω του ότι προσθέτουν επιπλέον όγκο στους γοφούς σου.
  • Ιδανικά απέφυγε τα cigarette παντελόνια καθώς θα τονίσουν τους γλουτούς σου.   Επίσης, προτίμησε μακριά παντελόνια ώστε να δημιουργούν την ψευδαίσθηση της ψηλόλιγνης σιλουέτας
  • Απέφυγε φούστες, φορέματα και παντελόνια με οριζόντιες γραμμές και μεγάλα σχέδια καθώς προσθέτουν επιπλέον όγκο στους γλουτούς σου.
  • Οι pencil φούστες υπογραμμίζουν τους γλουτούς σου ειδικά εάν είναι σε έντονα χρώματα το οποίο θέλεις να αποφύγεις.  Παρόλαυτά μπορείς να φορέσεις pencil φούστες εάν συνδυαστούν με μία μπλούζα ή πουκάμισο τα οποία θα είναι σε ίσια γραμμή (όχι πολύ στενή γραμμή) και το μήκος τους θα σταματάει ακριβώς κάτω από το ύψος των γλουτών σου.   
  • Απέφυγε τα ζιβάγκο καθώς θα τονίσουν τον λεπτό κορμό σου με αποτέλεσμα να αναδείξουν τους γοφούς σου.
  • Μη φοράς φαρδιές ζώνες, διότι θα τραβήξει τα βλέμματα στους γλουτούς σου.  Επέλεξε λεπτές ζώνες οι οποίες θα αναδείξουν την λεπτή σου μέση.
  • Απέφυγε τα κάπρι παντελόνια, δεδομένου του ότι τα πόδια σου θα δείξουν πιο κοντά και θα δώσει έμφαση στους γλουτούς σου.  Σκοπός σου είναι να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση της ισορροπημένης σιλουέτας.

 

Vicky Stouki

MBA | Digistal Creator | Professional Stylist, Style/Lifestyle Blogger|Influencer, Founder of Vicky's Style

I have a great passion for styling, fashion and image making. I studied business however I was always quite active in Style & Fashion throughout my studies and my professional career. Therefore, I decided to pursue a Professional Course in Styling so as to follow a professional career in Fashion and Styling. I enjoy working with people as I always did throughout my career. I was advising my friends and colleagues on their personal styling at all times. Therefore, I am looking forward to provide you with tips and tricks so as to develop a successful and unique style based on your personal lifestyle. My goal is to provide you with advise on how to personalise fashion trends based on your lifestyle, to develop a professional image, to use your personal colour palette into your favour and develop your style in order to feel confident & fabulous. Morevover, to provide you with tips & tricks based on your body type and your wardrobe requirements in order to create the perfect wardrobe based on your personal needs. I am looking forward to working with each one of you!

https://www.vickysstyle.com/
Previous
Previous

4 tips για μία οργανωμένη ντουλάπα!

Next
Next

Ποια χρώματα αναδεικνύουν καλύτερα τα προσωπικά σου χαρακτηριστικά? Σε ποια χρωματική παλέτα ανήκεις?